top of page

A gyógyulás szakaszai

Megfelelő tudás a megfelelő időben! A traumás működés gyógyulásának egyik különlegessége, hogy nem mindegy mikor milyen tudáshoz, módszerhez nyúlunk. A trauma ismétléskényszere, az újratraumatizálódás lehetősége miatt óvatosságra intek mindenkit aki az öngyógyítás útját járja. Ehhez kínálok a gyógyulás szakaszaihoz rendelve tematikusan rendszerezett irodalmakat, módszereket és segédanyagokat.

Sky

1

A felismerés szakasza

Ebben a fázisban kognitív fronton kezdjük meg a gyógyuláshoz vezető munkát. Olyan könyveket, videó anyagokat, stb. ajánlok, amik segítenek a CPTSD téma pontosabb megértésében. Érdemes pszichoedukációs céllal, átfogó képet kapni arról, mivel is van dolgunk.  Ugyanebben a kezdeti szakaszban alapozó "Ground Zero" csoportot és tematikus kurzusokat ajánlok az érzelemszabályozás, a mindfulness és a belső gyermek munka kezdeti lépéseihez.

2

Az elismerés szakasza

Az ELISMERÉS szakaszában olyan könyveket, segédanyagokat és kurzusokat ajánlok, amik segítik az érzelmi és a test alapú folyamatokat.

Szó lesz gyászmunkáról, a belső gyerek munkáról, a belső kritikus lehalkításáról és az érzelemszabályozás helyre-állításáról. Ebben a fázisban ajánlom az idegrendszeri reziliencia kialakítását test alapú gyakorlással. Eőfordulhat, hogy az önálló munka kevésnek bizonyul, ezért kis létszámú szupervíziós csoportokat indítok.

3

A megismerés szakasza

A MEGISMERÉS szakaszában olyan segédanyagokat és kurzusokat ajánlok, amik elmélyítik a test alapú munkát, a gyászmunkát, a belső gyerekmunkát, a belső kritikus lehalkítását és napi gyakorlási lehetőséget biztosítanak az érzelemszabályozás gyakorlásában. Ebben a fázisban előfordulhat, hogy az önálló munka kevésnek bizonyul, ezért kis létszámú szupervíziós csoportokat indítok.

bottom of page