top of page

A gyógyulás szakaszai

Megfelelő tudás a megfelelő időben! A traumás működés gyógyulásának egyik különlegessége, hogy nem mindegy mikor milyen tudáshoz, módszerhez nyúlunk. A trauma ismétléskényszere, az újratraumatizálódás lehetősége miatt óvatosságra intek mindenkit aki az öngyógyítás útját járja. Ehhez kínálok a gyógyulás szakaszaihoz rendelve tematikusan rendszerezett irodalmakat, módszereket és segédanyagokat.

Sky

1

A felismerés szakasza

Ebben a fázisban kognitív fronton kezdjük meg a gyógyuláshoz vezető munkát. Olyan könyveket, videó anyagokat, stb. ajánlok, amik segítenek a CPTSD téma pontosabb megértésében. Érdemes pszichoedukációs céllal, átfogó képet kapni arról, mivel is van dolgunk.  Ugyanebben a kezdeti szakaszban alapozó "Ground Zero" csoportot és tematikus kurzusokat ajánlok az érzelemszabályozás, a mindfulness és a belső gyermek munka kezdeti lépéseihez.

2

Az elismerés szakasza

Az ELISMERÉS szakaszában olyan könyveket, segédanyagokat és kurzusokat ajánlok, amik segítik az érzelmi és a test alapú folyamatokat.

Szó lesz gyászmunkáról, a belső gyerek munkáról, a belső kritikus lehalkításáról és az érzelemszabályozás helyre-állításáról. Ebben a fázisban ajánlom az idegrendszeri reziliencia kialakítását test alapú gyakorlással. Eőfordulhat, hogy az önálló munka kevésnek bizonyul, ezért kis létszámú szupervíziós csoportokat indítok.

3

A megismerés szakasza

A MEGISMERÉS szakaszában olyan segédanyagokat és kurzusokat ajánlok, amik elmélyítik a test alapú munkát, a gyászmunkát, a belső gyerekmunkát, a belső kritikus lehalkítását és napi gyakorlási lehetőséget biztosítanak az érzelemszabályozás gyakorlásában. Ebben a fázisban előfordulhat, hogy az önálló munka kevésnek bizonyul, ezért kis létszámú szupervíziós csoportokat indítok.

Töltsd le az ingyenes
munkafüzetet!

Iratkozz fel és kérd az INGYENES SAFE SPACE METHOD ALAPOK munkafüzetet.

Kóstolj bele a módszerbe és tarts velem a gyógyulás útján!

Köszönöm a letöltést! A munkafüzetet keresd a megadott e-mail fiókodban.

bottom of page